Подшипник маркет

Як уникнути передчасного виходу підшипника з ладу

Передчасне погіршення роботи підшипника, потягне за собою погані наслідки, такі як дороговартісний простій, а в найгіршому варіанті розвитку подій - це ще може закінчитися і катастрофічною несправністю такого обладнання, як типтронік. Ви зможете з легкістю обійти такі проблеми виконуючи певні кроки, а саме: 

  • - Застосовуйте в роботі тільки відповідні підшипники. Застосування правильного підшипника - це перший крок до усунення несвоєчасної поломки. Під час експлуатації невідповідних підшипників імовірність пошкодження збільшується в багато разів. Вибираючи підшипники, обов'язково звертайте увагу на умови експлуатації та навколишнього середовища. 
  • - Важливо враховувати розміри підшипника, його вагу, робочу швидкість, а також напрямок навантаження. Не забувайте - при зміні технічних характеристик, згаданих вище, переглянути Ваш вибір підшипника. 
  • - Ще одна важлива умова довготривалої роботи підшипника - це правильне встановлення. Є різні методи встановлення підшипників, тому переконайтеся в тому, що ви вибрали правильний метод встановлення, який найкраще підходить для використання. Якщо вам потрібне встановлення з підігрівом, обов'язково застосовуйте спеціальний нагрівач, не використовуйте відкрите полум'я, воно може послабити внутрішню конструкцію підшипника. Якщо потрібне встановлення із зусиллям, простежте щоб це була не груба сила, а контрольоване зусилля. Під час встановлення підшипників обирайте тільки якісні інструменти, які ви можете знайти, якщо звернетеся до постачальників підшипникової продукції. 
  • - Наступний пункт: змастити підшипник відповідно до інструкцій ОЕМ. Кожен виробник завжди рекомендує яке саме мастило потрібне для того чи іншого підшипника. Обов'язково уточнюйте цю інформацію, оскільки багато передчасних поломок підшипників відбуваються саме через неправильне змащення, іноді його застосовують занадто у великій кількості, а буває і навпаки - мастильного матеріалу використовували дуже мало. Так само важливо переконатися в тому, що масло підходить для робочих умов. Наприклад, висока температура може призвести до максимально швидкої деградації мастил для змащення, якщо вони не призначені для таких умов. Перед установкою, обов'язково зв'яжіться з виробником підшипників, для того щоб взяти у них рекомендації щодо використання мастила, наприклад, яка кількість мастильного матеріалу потрібна, а також уточнити інтервали змащення для певного типу підшипника.
  • - Застосовуйте відповідні ущільнення. Важливою частиною будь-якого вузла підшипника є ущільнення, оскільки саме ущільнення у підшипника захищає його від зовнішнього забруднення. Так само вони запобігають протіканню масла з підшипника.
  • - Забруднення навколо і всередині так само є однією з причин виходу з ладу підшипника завчасно, тому обов'язково відстежуйте, щоб ущільнення були в хорошому стані, саме так їх ефективність буде на максимумі. Перевіряйте ущільнення після технічного обслуговування та очищення вашого підшипника, наприклад, якщо миття підшипника проводилося під високим тиском. 

Дотримуючись цих правил, ваші підшипники залишатимуться максимально ефективними і прослужать вам довгий час без передчасних поломок.

Другие новости

05.07.24
Застосування електропередач у сільському господарстві та харчовій промисловості

В даний час ефективність світового сільського господарства і виробництва продуктів харчування набуває все більшого значення

07.05.24
NKE Bearings продемонструвала свої переваги у вітроенергетиці на виставці WIND EUROPE 2024

Компанія NKE Bearings представила свою спеціалізовану продукцію - спеціальні підшипники для генераторів

25.12.23
Компанія ПІДШИПНИК МАRКЕТ вітає вас з Новим роком та Різдвом!

Для нас велика честь та задоволення пропонувати вам високоякісні підшипники від провідних світових виробників

google-site-verification: googlef0e03616bc2a678d.html