Подшипник маркет

Аналіз підшипникової галузі: актуальна ситуація та майбутні перспективи

Експерти прогнозують, що попит на підшипники буде поступово зростати приблизно на 5 % кожного року. Протягом наступних 5 років обсяг продажів зросле до 80 млрд. Такий стрімкий ріст почався одразу після закінчення пандемії коронавірусу, коли були скасовані всі обмеження. Зараз же попит на підшипники зазнав змін через російсько-українську війну, проблеми з сировиною та інші причини. Але збільшення споживчих витрат поступово стимулює зростання світової економіки. Важливу роль в цьому грають ще й останні розробки у сфері підшипників, пов’язані із підвищенням екологічності такої продукції. 

Європа

У цьому регіоні як виробництво, так і попит на підшипники будуть зростати. Основною проблемою буде диверсифікація енергетичних ресурсів та особливості постачання сировини, які покликані створити стале виробництво. У якості рушійних сил буде виступати створення товарів тривалого користування, а також вторинний ринок. 

Швидке зростання для підшипників

Великі промислові підприємства є найбільшими споживачами та замовниками підшипників. Це – аерокосмічна, автомобільна галузі, важка техніка, механізми передачі енергії. При цьому, виробники очікують збільшення попиту та створюють запаси на цей випадок. І навпаки – на період складнощів компанії дещо обмежують такі запаси та скорочують виробництво. Тому протягом п’яти років очікується зростання виробництва підшипників, і 1/3 з нього припаде на авто техніку, двигуни та нове обладнання. 

Війна Росія/Україна

Тривала війна між Росією та Україною також суттєво впливає на підшипникову галузь. Невизначеність майбутнього призводить до того, що інвестори не поспішають вкладати кошти в нові проекти. Також порушуються глобальні логістичні ланцюги, не останню роль грає інфляція. Найбільш чутливими до змін є сфера енергетики та виробництва продуктів харчування. 

Більшість виробників і постачальників підшипників захищені від спаду попиту на свою продукцію. Адже цей товар є критично важливим для роботи механізмів, техніки. 

Екологічні проблеми

Не останню роль зіграють і кліматичні та екологічні проблеми, адже тема сталого розвитку та зменшення впливу на навколишнє середовище стає все більш актуальною. Прогнозується перехід до більш екологічних та енергоефективних типів підшипників. Також можливе використання перероблених та відновлювальних матеріалів у цій сфері. Вони допоможуть зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, зокрема, скоротити вуглецевий слід. 

Висновки

Після завершення пандемії коронавірусу підшипникова галузь поступово відновлює свою роботу та має значні перспективи. Розвиток деяких ринків стимулює зростання виробництва. Багато регіонів та країн переживають активний розвиток, тому потребують якісних комплектуючих для механізмів та виробничих ліній. Отже, попит  на підшипники не тільки не впаде, але й буде поступово збільшуватись. А це відкриє нові можливості для виробників. Не останню роль грає й тенденція до більш екологічної роботи обладнання. Підшипники стануть більш енергоефективними та безпечними для навколишнього середовища. 

Другие новости

07.05.24
NKE Bearings продемонструвала свої переваги у вітроенергетиці на виставці WIND EUROPE 2024

Компанія NKE Bearings представила свою спеціалізовану продукцію - спеціальні підшипники для генераторів

25.12.23
Компанія ПІДШИПНИК МАRКЕТ вітає вас з Новим роком та Різдвом!

Для нас велика честь та задоволення пропонувати вам високоякісні підшипники від провідних світових виробників

09.11.23
Підшипники кочення, їх види та використання

Що відрізняє підшипники кочення від інших моделей?

Їх назва дуже промовиста – у цих підшипниках мінімізовано ефект тертя

google-site-verification: googlef0e03616bc2a678d.html