Подшипник маркет

Як прибрати іржу з підшипника

Існує безліч способів видалення іржі з підшипника. Для того, щоб збільшити термін експлуатації підшипника, потрібно регулярно доглядати його, щоб уникнути швидкого зносу.

Розберемося на прикладах і розглянемо перевірені способи, які вам знадобляться і допоможуть позбутися іржі.

Як видалити іржу з підшипника - рішення

  • ♻️ Харчова сода. Змішуємо соду з водою та покриваємо цією рідиною потрібне місце, залишаємо на 3-4 години та видаляємо залишки бруду звичайною щіткою.

  • ♻️ Лимонна кислота. Нам знадобиться гаряча вода та пакетик лимонної кислоти. Змішуємо та змащуємо місце іржі цим розчином. Через 8-9 годин промиваємо і даємо висохнути.

  • ♻️ Оцет. Це відмінний спосіб видалення іржі та корозії. Просто поміщаємо підшипник на 12-15 годин в оцет і потім очищаємо щіткою. Будь-який оцет ви будете використовувати, адже головний компонент в ньому - кислота. Саме вона і допомагає позбавитися шкідливих бактерій на металі. Найголовніше, щоб оцет був натуральним.

  • ♻️ Бензин. Кладемо підшипник у бензин і щільно закриваємо ємність. Кожні 3-4 години необхідно добре струшувати контейнер. Після того, як весь бруд відійде, його можна витягувати з розчину. При роботі з бензином необхідно добре провітрювати приміщення.

  • ♻️ Алюмінієва фольга. Потрібно змочити водою фольгу та видалити іржу. При контакті з водою фольга стає дуже м'якою і не дряпає підшипника. Це відмінний спосіб видалення від бруду та вогнищ корозії металу.

  • ♻️ Кола. Наливаємо невелику кількість коли в контейнер і кладемо туди підшипник. Залишаємо на 10 хвилин, протираємо сухою ганчіркою і капаємо кілька крапель мастила.

  • ♻️ Видавлюємо сік двох лимонів і кладемо підшипник у цю рідину на добу. Потім промиваємо та змащуємо. Іржа точно більше не з'явиться і не турбуватиме вас.

  • ♻️ Кладемо підшипник у гас на 6-7 годин. Потім сушимо його і засипаємо сіллю "Екстра". Промиваємо спиртом 70% і далі висушуємо підшипник. Потім потрібно капнути на нього кілька крапель мастила. Якщо іржа досить стара і в'їлася в підшипник, то тут не обійтися без допомоги хімічних засобів, таких як: розчинник і кислота. Потрібно бути дуже акуратним, працюючи з цим видом очисників: використовувати рукавички, провітрювати приміщення, а також не забувати про захисну маску.

Іржа не захищає метал, а роз'їдає його. Поверхнева корозія небезпечна для підшипника, повільно роз'їдаючи його, вона викликає численні структурні зміни та проблеми. Чим більше часу підшипник залишається без належного догляду та обробки, тим більше стає пляма іржі.

Як підібрати підшипник по діаметру валу читайте в нашому огляді ◀

Майте на увазі, що після будь-якого чищення потрібно добре промити, висушити і змастити підшипник спеціальними захисними засобами, щоб уникнути нової корозії. Якщо підшипник має невеликий шар іржі, можна використовувати наждачный папір дрібної зернистості. А для того, щоб запобігти появі іржі, можна скористатися такими способами, як цинкування, фарбування металу, контроль вологості.

Наш магазин підшипників дозволяє підібрати будь-який підшипник за низькою ціною. Підбір підшипників, унікальний у своєму роді, дозволяє замовити будь-який підшипник без жодних труднощів.

Популярні товари

підшипник кульковий радіальний
підшипник кульковий радіальний
підшипник кульковий радіальний
підшипник кульковий радіальний сферичний
підшипник кульковий радіальний сферичний
підшипник кульковий радіальний сферичний
підшипник радіально-упорний кульковий
підшипник радіально-упорний кульковий
підшипник радіально-упорний кульковий
< img src="/imageModul/type/6.jpg" alt="підшипник упорний кульковий" />
підшипник упорний кульковий

Другие новости

25.12.23
Компанія ПІДШИПНИК МАRКЕТ вітає вас з Новим роком та Різдвом!

Для нас велика честь та задоволення пропонувати вам високоякісні підшипники від провідних світових виробників

09.11.23
Підшипники кочення, їх види та використання

Що відрізняє підшипники кочення від інших моделей?

Їх назва дуже промовиста – у цих підшипниках мінімізовано ефект тертя

16.10.23
Підшипники серії SP від WIB: надсучасні моделі з нержавіючої сталі

Нова розробка підшипників, створених із нержавіючої сталі, дозволить по-іншому поглянути на критерії якості цих виробів

google-site-verification: googlef0e03616bc2a678d.html